Schoonmaken kantoorgebouw

De schoonmaak in een kantoor- en werkomgeving (inclusief tips)

Wie kunnen we langer missen? De directeur of de schoonmaker?

Het belang van goede schoonmaak in een kantoor- en werkomgeving. Schoonmaken is voor de meesten onder ons geen hobby laat staan dat je er je beroep van zou willen maken. Toch stellen wij dat de schoonmaak tot een van de belangrijkste taken behoort van een locatiemanager en zijn/haar collega’s. Een goede hygiëne en een schone, frisse werkomgeving zijn kernwaarden om gebouwgebruikers gezond en gelukkig te houden.

De schoonmaak van een bedrijfsverzamelgebouw

Bij het schoonmaken van een bedrijfsverzamelgebouw komt wel het een en ander kijken. Zo hebben de diverse gebruikers van het pand zo hun eigen wensen waar het gaat over de schoonmaak van hun unit.

Sommigen doen het ook liever zelf. Een professioneel en flexibel team van toegewijde mensen is daarom nodig om alle ruimtes in tiptop conditie te houden. Een zeer efficiënt hulpmiddel bij de organisatie van de schoonmaak van een verzamelgebouw is een digitaal (FMIS) systeem.

In zo’n systeem kan de huurder eenvoudig aangeven wanneer men de schoonmaak van de unit wenst. Op deze manier kunnen de huurder en de schoonmaker eenvoudig met elkaar afspraken maken. Voor het schoonmaken van de flexplekken geldt natuurlijk helemaal de noodzaak van flexibiliteit. Het zijn niet voor niks flexibele werkplekken niet waar?

Ook hier biedt slimme technologie in de vorm van ‘bezetting regulatie’ en ‘smart building’ software de helpende hand. Door middel van sensoring wordt een seintje gegeven aan de schoonmaker wanneer een flexwerker de flexwerkplek verlaat. Deze kan vervolgens schoongemaakt worden en weer snel gereed zijn voor de volgende gebruiker.

Duurzaamheid


Bij vele services speelt duurzaamheid tegenwoordig een belangrijke rol, en terecht. Zo ook
bij de dienst ‘schoonmaak’. Het begint al bij het duurzaam inkopen van schoonmaakmiddelen en materialen maar denk bijvoorbeeld ook aan afvalscheiding en recycling.


Slim en duurzaam inkopen in combinatie met het faciliteren van scheidingsbakken en recycle-mogelijkheden draagt enorm bij aan het verder verduurzamen van het gebouw. Dus; er komt nog heel wat kijken bij een verantwoorde, duurzame schoonmaak van een bedrijfsverzamelgebouw. Niet alleen zorgen we voor het schoon en hygiënisch houden van de kantoorunits, de flexplekken en de algemene ruimten, we zijn ook duurzaam bezig door slimme inkoop en efficiënte afvalverwerking.

Dus is de schoonmaker belangrijk? Jazeker! Schoonmaakwerk is een van de belangrijkste diensten in een gebouw waar we samen blij mee zijn en trots op zijn.

Roland Innemee
Bel gerust!
Roland Innemee