flexplek in bedrijfsverzamelgebouw

De coworking space in een bedrijfsverzamelgebouw

In deze blog benoemen we de punten die volgens ons essentieel zijn in een bedrijfsverzamelgebouw en waarom een coworking space toegevoegde waarde heeft. 

Een coworking space gaat over meer dan alleen flexwerken. Samenwerken staat centraal in deze omgeving, gepaard met een community die het werken in gedeelde ruimtes een boost geeft. 

Het kantoor als een ontmoetingsplek

Naar het kantoor gaan met als doel elkaar te ontmoeten, in plaats van gewoon te werken is een hedendaagse ontwikkeling. Het 9 tot 5 werken laten we steeds meer achter ons. Medewerkers willen hun eigen tijd in kunnen delen, op deze manier kunnen de nachtwerkers ook productiever te werk gaan. 

Medewerkers blijven dus vaak thuis voor geconcentreerd werk en voor meetings, brainstormsessies en andere bijeenkomsten wordt het kantoor gebruikt, maar hier moet wel de inrichting van een gebouw op ingesteld zijn. Deze werkwijze vergt steeds meer flexibiliteit van de omgeving, vandaar de opkomst van flexwerkplekken en facilitaire design veranderingen. 

In de COVID-19 pandemie hebben we gemerkt dat thuiswerken haalbaar is. Om deze reden moet je werknemers naar de locatie trekken door op deze wensen aan te passen. Dit betekend geen standaard kantoor omgeving meer, want thuis kunnen ze ook hun laptop openslaan. Juist de innovatieve en creatieve ruimtes zijn nodig om medewerkers energie te geven, op de momenten dat zij dit nodig hebben. 

De flexwerker

De flexwerker werkt tegenwoordig op steeds meer verschillende plekken, zolang deze maar inspirerend en productief zijn. Deze mogelijkheid moet je ook kunnen aanbieden in een bedrijfsverzamelgebouw waar veel verschillende werelden samenkomen. 

Met de beschikking van flexibele werkplekken in een kwalitatieve coworking space die ingericht is met inspirerende, creatieve en geconcentreerde ruimtes, trek je ondernemers en thuiswerkers aan. Dit kan verschillen van een paar uurtjes per week tot een werkweek van 40 uur, flexibel ingericht uiteraard.   

Je trekt niet alleen mensen van buitenaf naar je locatie, maar een coworking space in een bedrijfsverzamelgebouw trekt ook de huidige huurders aan. Het biedt hen een fijne en comfortabele werkplek die volledig gefaciliteerd is, buiten hun bestaande kantoor. 

De ondernemer en een coworking space

De ondernemer is vaak een harde werker zonder reguliere of vaste tijden. Op de werkwijze kun je goed inspelen als bedrijfsverzamelgebouw inclusief een coworking space. Deze ruimte biedt voldoende diverse, inclusieve en productieve flexwerkplekken voor deze doelgroep.  

Daarnaast is een bedrijfsverzamelgebouw, met name de coworking space, een helpende hand bij de ondernemer die de ambitie heeft om te groeien. Je kunt als ondernemer starten met een flexwerkplek in de coworking space en naarmate je groeit als bedrijf een (steeds grotere) ruimte huren. 

Netwerken

Vooral de ondernemers onder ons zullen warm worden van het woord netwerken. Het is inmiddels een belangrijk onderdeel die gepaard gaat met de ambitie om te groeien als bedrijf. 

“Een coworking space in een bedrijfsverzamelgebouw is een ultieme plek en uitgelezen kans om te netwerken met mensen en nieuwe mede-ondernemers te ontmoeten.”

Met het netwerk dat je opbouwt als je een ondernemer bent die de ambitie om te groeien voortzet in een bedrijfsverzamelgebouw kun je ver komen en beschik je over connecties in allerlei diverse vakgebieden. 

Community in een coworking space

Een community binnen een bedrijfsverzamelgebouw waar diverse bedrijven onder één dak werken is essentieel. Hiermee worden de voordelen van een bedrijfsverzamelgebouw vergroot en de werkomgeving voor medewerkers geoptimaliseerd. 

Netwerken gaat hand in hand met het bouwen en behouden van een community in een bedrijfsverzamelgebouw. Zoals net ook al benoemd, trekken vooral ondernemers naar de coworking space van een bedrijfsverzamelgebouw. Ze kunnen de eerste stappen zetten in het ondernemerschap en hebben de kans om door te kunnen groeien. Hoe meer huurders doorgroeien, hoe meer betrokken en hart ze hebben bij de locatie. Het is ten slotte de plek waar zij zijn begonnen of een doorbraak hebben gemaakt. 

De betrokken huurders kunnen en willen vaak ook een grotere bijdragen leveren aan de community in een bedrijfsverzamelgebouw, waardoor de locatie ook aantrekkelijker wordt voor nieuwe ondernemers om aan te sluiten bij dit grote netwerk onder één dak. 

Met behulp van een coworking space in een bedrijfsverzamelgebouw zet je de eerste stappen in je ondernemerschap en groei je van een flexwerkplek door naar je eigen (grote) kantoor.

Roland Innemee
Bel gerust!
Roland Innemee