Narrowcasting gebouw

Narrowcasting in kantoren en bedrijfsverzamelgebouwen

In deze blog behandelen we voor de locatiemanager 3 toepassingen van narrowcasting in je gebouw. Deze innovatieve ontwikkeling en trend speelt goed in op de behoefte van de werknemer.

Narrowcasting in kantoorgebouwen betreft het gebruik van digitale schermen om allerhande informatie te verstrekken aan alle gebruikers van een gebouw. Met narrowcasting kun je zowel de interne als externe communicatie aandacht geven. Bijvoorbeeld interne mededelingen aan de community van een organisatie of verzamelgebouw of welkomstboodschappen en bewegwijzering voor externe gebruikers van een pand.

De 3 toepassingen in je gebouw voor de facilitair of locatiemanager: 

  1. Narrowcasting voor interne communicatie 
  2. Narrowcasting voor externe communicatie 
  3. De community 

Narrowcasting voor interne communicatie

Narrowcasting is een perfect middel om medewerkers te informeren over van alles en nog wat. Denk aan mijlpalen die behaald zijn, weetjes, nieuwe werknemers, interne vacatures, catering acties, events of netwerkborrels.

Een zeer efficiënte manier om de mensen in het gebouw en werknemers goed geïnformeerd te houden en bovendien een goede band met de werknemer en organisatie te onderhouden.

In en rond een bedrijfsverzamelgebouw gebeurt dagelijks teveel om op te noemen. Veel gaat aan de gebruikers voorbij en zo hoort dat ook. Maar zaken die wel belangrijk zijn kunnen eenvoudig met behulp van dit systeem worden medegedeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aankondigen van een nieuwe huurder, informatie over een gevonden voorwerp, ondersteuning bij bewegwijzering of informatie over een verbouwing of onderhoud.

Narrowcasting voor externe communicatie

Narrowcasting gebouw

Tijdens evenementen is het gebruik van narrowcasting uitermate efficiënt bij het informeren van bezoekers. Informatie over het evenement, acties, programma’s en de organisatie, maar ook over locaties en routes.

Een bedrijfsverzamelgebouw kan tijdens een evenement ook informeren over de bedrijven die zijn gehuisvest in het gebouw. Zo komen ook deze partijen onder de aandacht en worden zij gelinkt met een evenement.

Gebruikers van een gebouw kunnen ook via narrowcasting persoonlijk worden begroet al bij de slagboom door bijvoorbeeld gebruikmaking van nummerbordherkenning of een naam gebonden tag of toegangspas. De eerste klap is een daalder waard.

De community

Een van de belangrijkste waarden voor een bedrijfsverzamelgebouw is het faciliteren en laten ontstaan van een levendige community. Narrowcasting kan hierbij een enorm efficiënt hulpmiddel zijn. De community kan makkelijk elkaar informeren of oproepen, bijvoorbeeld met een hulpvraag. Of denk aan het aanbieden van ongebruikte maar goede (kantoor)spullen.

Netwerken in een bedrijfsverzamelgebouw lijkt uiteraard vanzelfsprekend. Toch komt het nog vaak voor dat gebruikers van een pand niet eens weten met wie ze allemaal onder één dak werken. Door het delen van informatie en zoeken van contact via narrowcasting worden sneller connecties gemaakt en waardevolle contacten gelegd.

Slimme toepassing van narrowcasting levert anno 2021 en zeer waardevolle bijdrage aan het succesvol laten zijn van een bedrijfsverzamelgebouw.

Peterianne Innemee
Bel gerust!
Peterianne Innemee