gastvrijheid en horeca in een gebouw

Catering in een bedrijfsverzamelgebouw

In deze blog behandelen we 3 onderdelen van bedrijfscatering die een grote rol spelen in jouw gebouw. Gastvrijheid, bedrijfscultuur en gezondheid zijn hierbij de speerpunten.

Het onderdeel catering speelt een cruciale rol in het gebouw. Meestal is de horecavoorziening de eyecatcher in een bedrijfsverzamelgebouw. Onbewust draagt ze direct bij aan de beleving van de bezoeker. Dus als dit onderdeel als een huis staat, dan heeft het gebouw al direct de ‘wauw’ factor te pakken.

De combinatie tussen Gastvrijheid en horeca

Gastvrijheid is een waarde die misschien wel de krachtigste uitwerking heeft op de bezoekers van kantooromgevingen en bedrijfsverzamelgebouwen. De aanwezigheid van een gezellige, schone en aantrekkelijke horecavoorziening in een gebouw geeft al direct een gevoel van welkom zijn en gezelligheid. Vriendelijk en kundig personeel en kwalitatieve producten zorgen voor het complete plaatje van kwaliteit en gastvrijheid. Waarden die indirect, maar krachtig afstralen op de organisaties die zijn gehuisvest in het pand.

De catering vertelt over de bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur wordt bepaald door waarden welke de organisatie belangrijk vindt. Hoe gaan we met elkaar om, waarom doen we wat we doen en hoe willen we samenwerken, zijn vragen die belangrijk zijn. De horecavoorzieningen in het pand spelen een belangrijke factor bij het onderbouwen van deze waarden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het doorvoeren van de zogenaamde sustainable development goals (SDG). In de horeca en catering zijn verschillende van deze duurzame doelstellingen op aantrekkelijke wijze zichtbaar en tastbaar te maken.

Gezond eten

Gezonde bedrijfscatering

Aansluitend op het ondersteunen van de bedrijfscultuur is het een belangrijke tip om als organisatie verantwoordelijkheid te nemen voor het ondersteunen van gezond eetgedrag. We weten allemaal wel waarom chocolade en andere snacks strategisch bij de kassa worden geplaatst. Je pakt het onbewust toch nog even mee. Door hier als cateraar over na te denken en verstandige keuzes te nemen stimuleer je het maken van gezonde eetkeuzes en toon je praktisch waar je als organisatie voor staat.

Bedrijfscatering en gastvrijheid spelen een belangrijke rol bij het uitdragen van de kernwaarden en cultuur van een organisatie. Zorg dat deze factoren tot in de puntjes verzorgd zijn en het wauw-effect is al direct bij binnenkomst verzekerd.

Roland Innemee
Bel gerust!
Roland Innemee