Werkomgeving kantoor

Het ‘wauw’ effect in de werkomgeving (Trends)

In deze blog bespreken we een aantal factoren welke bepalend zijn voor hoe gebruikers van een werkomgeving deze ervaren en het belang van een werkplek waar men zich thuis voelt.

Wij benoemen hieronder drie trends die invloed hebben op de ervaring en beleving van gebouwgebruikers. Het betreffen belangrijke aspecten van locatiemanagement voor een werkomgeving.

Trend 1: Een werkomgeving als ontmoetingsplek

Het klassieke beeld van een kantooromgeving past niet meer bij hoe we nu willen werken. De werkomgeving wordt steeds vaker (ook) een ontmoetingsplek waar men samenkomt, afspreekt, ervaringen deelt en inspiratie opdoet. Een groot deel van de week wordt besteed aan het werk, daarom is het essentieel dat werknemers, huurders en flexwerkers zich comfortabel en thuis voelen in hun werkomgeving. Men moet er graag willen zijn.

Een fijne en veilige werkomgeving zorgt aantoonbaar voor een hogere tevredenheid waaruit een hogere productiviteit voortvloeit. Tegelijkertijd worden werknemers steeds dynamischer en flexibeler in hun carrière. 10 jaar voor dezelfde werkgever werken is al lang niet meer de standaard. Om werknemers zich wel verbonden te laten voelen met jouw organisatie is een fijne, inspirerende werkomgeving essentieel.

Dit heeft alles te maken met de inrichting van de werkplek, maar ook met kwalitatief hoogwaardige faciliteiten en een uitmuntend serviceniveau. Bij Cherubs begrijpen wij als geen ander het belang van het opzetten en faciliteren van een totaaloplossing. Zo tillen we tevredenheid van werknemers en alle andere gebruikers van het gebouw op het hoogste niveau.

Trend 2: Healing environment

‘Healing enviroment’ is een trend in de gezondheidszorg die ook haar weg vindt richting de kantooromgeving. Het betreft het gegeven dat patiënten sneller herstellen als hun omgeving aan bepaalde voorwaarden voldoet. Denk hierbij aan de aanwezigheid van groenvoorzieningen en andere natuurlijke elementen, de hoeveelheid natuurlijk licht, uitzicht etc.

Dit gegeven heeft uiteraard ook invloed op de werkomgeving. Rekening houden en doorvoeren van deze kennis draagt bij aan een gezondere, maar ook productievere werkomgeving. Een belangrijk onderdeel dus ook van Cherubs locatiemanagement.

Trend 3: Het design van de werkomgeving

De rol van design is op alle fronten een factor van belang. Het kan inspelen op het ‘healing environment’ principe en speelt een grote rol in de algemene ervaring van de gebruiker. Innovatie, transparantie en creativiteit helpen om ruimtes en omgeving comfortabel en inspirerend te laten zijn. Plaatsen waar men graag wil zijn, omdat men zich er goed voelt.

Het complete plaatje

Het ‘wauw’ gevoel in een gebouw wordt bereikt door de totaal-ervaring van de gebruiker zo optimaal mogelijk te laten zijn. Van het moment van binnenkomst totdat de locatie weer verlaten wordt.

De beleving van de medewerkers, bezoekers en alle andere gebouwgebruikers staat centraal. Hierbij spelen alle grote, maar ook kleine factoren en hun onderlinge relaties, een enorm belangrijke rol. 

Cherubs streeft naar het ‘wauw’ effect zodra iemand het gebouw betreedt. De eerste indruk is enorm belangrijk maar de totaalbeleving wordt vertegenwoordigd door een synergie van alle diensten en faciliteiten in en rond het gebouw. 

Dat is waar Cherubs voor gaat en staat:

‘Wauw hier voel ik me uitstekend’.

Roland Innemee
Bel gerust!
Roland Innemee